Sider

onsdag 27. februar 2008

Hvorfor er vi i Tanzania?


Livet som misjonær er skjønt, skjønt det er travelt så det rekker. Umulig å planlegge noe, for plutselig er det en bil som må på verksted, et kloakkrør som er tett, et lass med bøker som skal hentes eller bringes eller noen papirer som må leveres på ett eller annet offentlig kontor - og vips så fikk du ikke gjort noe av det du hadde planlagt den dagen heller. Men det er jo kjekt, hvis du forstår. Alltid noe som skjer.

Vi kaller oss selv for asfaltmisjonærer. Vi er nemlig ikke av dem som kan skryte av at vi kjører bil nesten bare på humpete stier langt inne i bushen, blant folkeslag som aldri har sett hvite mennesker før. Nei, vi bor i en stor by der du kan få tak i det du trenger så lett som bare det, og der veldig mange av de vi treffer kan snakke engelsk.
Ikke kan vi skryte av å ha vært med på de helt store vekkelsene heller. For vi er ikke av dem som holder møter under et tre på steder der ingen har hørt om Jesus før. Sannheten er at vi sjelden ser så mange av dem som vi er sendt her til Tanzania for å tjene. Våre jobber foregår for det meste inne på misjonsstasjonen, ofte bak en skrivepult og foran datamaskinen.

Men vi håper og tror at Gud kan bruke oss likevel. Vi jobber med bøker, nemlig, og bøker er en fantastisk måte å spre evangeliet om Jesus på. Ikke misforstå: Det er livsviktig med dem som reiser rundt og forkynner også. Men en som forkynner kan komme og holde en tale - men så er han eller hun vekke igjen dagen etterpå. Bøkene blir værende. Bøker er holdbare. De går ikke tom for batteri. Bøker er billige å produsere, og dermed billige å kjøpe. En bok er enkel å ta med seg, kan leses om igjen og om igjen, uten at kvaliteten på innholdet blir dårligere. Kanskje ikke så rart at Gud selv valgte en bok for å gjøre viljen sin kjent?

I Norge har nesten alle husstander minst én bibel. Selv de som ikke kaller seg kristne har en bibel i bokhylla. I Tanzania er det ikke alle som har råd til å kjøpe slikt. Dessuten er det langt mellom bokhandlerne. Det er ikke lett å finne steder der en kan få tak i bibler eller andre kristne bøker og studiehefter som kan hjelpe folk med å lese Bibelen.
Dette er noen av grunnene til at Scripture Mission, som vi jobber i, produserer og selger slik litteratur. Gjennom Bibelen kan mennesker få direktekontakt med Gud, slik at de på egenhånd kan bli kjent med ham som har skapt dem og som har dødd for dem. Derfor er vi i Tanzania.

Denne filmen ble laget til julemessa i Sandnes 2007:

Ingen kommentarer: