Sider

lørdag 8. mai 2010

Hvordan går det med Zakaria?


Denne bloggen synger på siste verset. La den enn så lenge gjøre litt nytte for seg:

Det er på høy tid med en oppdatering om rektor ved Wa/ama bibelskole, Zakaria Dalle/i, som ble skadd i trafikkulykka for nesten fire uker siden. Vi i familien Indrebø hadde egentlig tenkt å besøke ham da vi var på Haydom forrige uke, men ettersom han har hatt stort behov for ro og hvile, fant vi det best å la det være.

Zakaria er altså fortsatt innlagt ved sykehuset på Haydom og kommer til å være det i flere uker ennå. Siste nytt fra Haydom fredag var at Zakaria har vist fremgang siste uka, og ser ut til å være i god bedring. Også synet er blitt bedre, selv om det fortsatt ikke er normalt. Det blir understreket at han kan få tilbakeslag.

Når det gjelder innsamlingen til Zakaria og hans behandling, ble det endelige resultatet langt høyere enn hva vi i Arusha hadde forestilt oss på forhånd. Vi er utrolig takknemlinge! Zakaria har fått og vil fortsatt kunne få all den hjelpen han trenger, takket være den hjelpen dere har gitt.

De rundt 200,000 norske kronene (!) som har kommet inn vil være mye mer enn det som trengs for behandling og transport av Zakaria. Vi nevnte under innsamlingen at et eventuelt overskudd ville komme bibelskolen på Wa/ama til gode. Det vil det også. Men etter å ha forhørt oss blant kjennere av skolen, blir vi frarådet å gi en stor sum med penger direkte til skolen - for skolens eget beste. Årsaken til dette er sammensatt, og handler i korte ordelag om at miljøet på og rundt skolen trenger opplæring til bærekraft, samt om skolens forhold til bispedømmet. Skolen er inne i en god økonomisk utvikling og for mye penger må ikke få bremse det ansvaret de selv er i ferd med å ta.



Derfor kommer vi til å støtte skolen slik at de blant annet kan sette i stand en traktor som har havarert og som vil være til god nytte for skolen. Dessuten vurderer vi å gi støtte til ferdigstillelse av biblioteket. Noe blir også brukt til å betale skolepenger for elever ved skolen.

Det av pengesummen som ikke blir brukt til dette, vil gå til å dekke andre utgifter knyttet til ulykka.

Vi er ydmyke og takknemlige i forhold til den tilliten dere har vist oss ved å støtte en privat innsamling som dette. Derfor anstrenger vi oss også for at de innsamlede pengene skal bli brukt på en så effektiv og ansvarlig måte som mulig.


Hjertelige hilsener fra oss i Arusha
Inger Line og Knut Reier Indrebø
Kristin og Per Ove Malmin

Ingen kommentarer: