Sider

fredag 25. desember 2009

En Porsche til jul



En påstand, som er på grensen til et ubestridt faktum: Det er kjekkere å gi enn å få.

Skal du tenke egoistisk (slik jeg som oftest gjør), bør du dermed gi så mye som mulig. Tenk om du dette året i stedet for de spenstige slipsene og de innfløkte brettspillene kunne gitt venner og familie en Porsche i julegave. Aller helst en rød sportsutgave av årets modell, med skinnseter og ekstra mange hestekrefter under panseret. Det hadde vel vært noe?

Hva om du i tillegg kunne gå fra dør til dør i nabolaget og fortelle alle naboene dine at de også skulle få akkurat denne bilen fra deg? Ikke nok med det, du ville også gi alle kollegene dine, sjefen din og studiekameratene den samme gaven. Du ville til og med gitt den til folk du ikke kjenner. Alle dem som var villige til å ta imot, skulle fått gaven av deg. Da tenker jeg vi snakker om et populært julebudskap. Du hadde blitt en gledesspreder. Og husk: Det er som sagt kjekkere å gi enn å få.

Du har sikkert allerede tatt poenget mitt: Den som tror på Jesus har allerede en slik gave å dele ut, en gave som er mer kostbar og som varer mye lenger enn noen av Porsche-modellene. Del troen din, del Jesus! Du kan gi denne gaven til hvem som helst. Du kan til og med være med på å gi de som bor på andre siden av kloden en slik gave.

Men misjon har da vel ikke noe med juleevangeliet å gjøre? Det gir vel ikke akkurat julestemning å høre om de unådde langt ute i den tørre bushen i Afrika?

Misjon og jul henger nøye sammen.
Gud, som er hellig og ufeilbarlig, valgte å ta et LANGT steg ned for å bli noe så enkelt som et menneske. OK, et menneske er verdifullt og innfløkt, men sammenlignet med den allmektige Gud blir vi enkle. Og veldig syndige. Likevel var Gud villig til å dele gener med oss. Som om ikke det var nok, gikk han videre inn i døden og gav seg selv for oss på korset.

«For Gud er én og én mellommann er det mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus, han som ga seg selv som løsepenge for alle» (2. Tim 2:5-6a)

Snakk om julegave. En gave som du har fått og forhåpentligvis tatt imot. Men det stopper ikke der. Jesus gav seg selv til hele verden, og det er min og din oppgave at alle skal få det samme tilbudet som vi har fått. Naboen din, kollegene dine og de som lever under den steikende sola i Tanzania - alle må få høre om Jesus.

Derfor driver vi misjon. La det bli din julegave i år.

(Andakt til "Vårt Liv", Bergen Indremisjon)

2 kommentarer:

Synnøve sa...

Bwana asifiwe! Amen...

Kristin W M sa...

Du nabo du nabo, du får sagt det.